Lajos herceg a platinajubileumi záróünnepségen is elvitte a show-t

2022. június 6. – 11:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap délután karneváli felvonulással zárult a négynapos platinajubileumi ünnepségsorozat. A parádén, mely a királynő 70 éves uralkodásának volt hivatott emléket állítani kortárs művészeti eszközökkel, több ezer művész, táncos, artista, sportoló és katona vett részt.

A parádén igyekeztek bemutatni évtizedről évtizedre a brit királynő uralkodásának évtizedeit – kezdve az 1953-as megkoronázásával, majd különböző szekciókban bemutatva hol a 70-es évek ABBA-őrületét, hol a 80-as évek videójátékait, egészen az elmúlt évtizedek legnagyobb brit sztárjaiig.

Utcaszínházi produkciókat és az indiai filmipar, Bollywood csillagait is lehetett látni a felvonuláson, de bemutatták a brit mesék hőseit, és Afrika legkülönfélébb állatait is. A felvonulás és a platinajubileumi ünnepségek lezárásaként Ed Sheeran adott rövid koncertet, és énekelte el a brit himnuszt a Buckingham-palota előtt. A fináléra II. Erzsébet királynő is megjelent a Buckingham-palota erkélyén.

A show-t azonban a csütörtöki nyitóünnepséghez hasonlóan ismét sikerült ellopnia Lajos hercegnek. A többórás karneváli felvonulást a Buckingham-palota előtt felállított királyi páholyból nézték végig a királyi család tagjai. Az első sorban kapott helyet Károly herceg, Kamilla hercegné, Vilmos herceg, Katalin hercegné és három gyerekük, György, Sarolta és Lajos is.

A négyéves Lajos herceget azonban látszólag nem igazán nyűgözte le a többórás felvonulás.

Fotó: Pool / Getty Images
Fotó: Pool / Getty Images

Persze volt pár dolog, amin ő is meglepődött.

Fotó: Max Mumby / Indigo / Getty Images
Fotó: Max Mumby / Indigo / Getty Images

De nagy általánosságban nem kötötte le túlságosan a karnevál. Így aztán hamar csínytevésbe kezdett.

Fotó: Chris Jackson / AFP
Fotó: Chris Jackson / AFP

Anyukája próbálta nyugtatni, azonban ez nem igazán hatotta meg a herceget.

Fotó: Max Mumby / Indigo / Getty Images
Fotó: Max Mumby / Indigo / Getty Images

Sőt, gúnyolódni is kezdett Katalin hercegnén. A teljes jelenetsort itt tekinthetik meg videón.

Fotó: Pool / Getty Images
Fotó: Pool / Getty Images

Végül Vilmos herceg megkérte az apját, hogy bébiszittelje ő Lajost, hogy Katalinnak lehessen pár nyugodt perce. Károly herceg ölében lovagolva aztán kicsit le is nyugodott a herceg.

Fotó: Chris Jackson / AFP
Fotó: Chris Jackson / AFP

De nem kell megijedni, a kis Lajos herceg azért továbbra is nagyon szereti az anyukáját.

Fotó: Pool / Getty Images
Fotó: Pool / Getty Images

A felvonulás végén Lajos herceg is kiállt a Buckingham-palota erkélyére integetni a királynővel és a szűk királyi család tagjaival együtt. A platinajubileumi ünnepségsorozat végén II. Erzsébet királynő levélben köszönte meg az ünneplő emberek szeretetét, mely „mélyen megérintette őt”.

„Inspiráló az a kedvesség, öröm és szeretet, amely az elmúlt napokat jellemezte, és remélem, hogy még hosszú évekig érezhetjük együtt azt az összetartozást, amit itt megújítottunk. Őszintén köszönöm mindannyiuk jókívánságait, és mindazt a munkát, amellyel részt vettek az ünnepségek megszervezésében” – fogalmazott a 96 éves királynő.

A négynapos ünnepségsorozat csütörtöki nyitányáról itt olvashatják londoni helyszíni riportunkat. II. Erzsébet generációkon és a világot teljesen megváltoztató eseményeken átívelő életét és uralkodását ebben a cikkünkben mutattuk be az elmúlt 96 évben róla készült képeken keresztül. 70 királynői évének legérdekesebb történeteiről pedig itt emlékeztünk meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!