Lajos herceg ellopta a show-t a királynő platinajubileumi ünnepségén

2022. június 3. – 13:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

II. Erzsébet királynő trónra lépésének 70. évfordulóját ünnepelték csütörtökön Londonban, a királynő mellett ott állt a Buckingham-palota erkélyén Kamilla cornwalli hercegnő, Károly walesi herceg, Katalin cambridge-i hercegnő és Vilmos herceg, valamint a három gyermekük, Lajos, Sarolta és György is.

Lajos herceg befogja a fülét a Trooping the Colour parádén Fotó: Hannah Mckay / Reuters
Lajos herceg befogja a fülét a Trooping the Colour parádén Fotó: Hannah Mckay / Reuters

Amikor a hagyományos zászlós díszszemle (Trooping the Colour) keretében repülők húztak el az égen, a négyéves Lajos befogta a fülét, eltakarta az arcát, vagy grimaszokat vágott. Édesanyja, Katalin többször kedvesen mosolyogva mondott neki pár szót, de a királynő is többször felmutatott az égre, hogy terelje a figyelmét – írja a SkyNews. Amikor a repülők elhúztak, a kis herceg lelkesen integetett a tömegnek az erkélyről, de amikor testvére, Sarolta rászólt, letette a kezét. Ezután különböző grimaszokkal szórakoztatta a közönséget és magát is.

Lajos egyébként érdekes módon éppen egy olyan tengerészcsíkos felsőben és sötétkék nadrágban nézte végig a repülőparádét, mint 1985-ben apja, Vilmos.

Csütörtöktől vasárnapig tartó négynapos rendezvénysorozaton ünneplik II. Erzsébet uralkodásának 70. évfordulóját szerte az Egyesült Királyságban. Rengeteg különböző felvonulás, koncert, Stonehenge-ben különleges vetítés köszönti a királynőt, aki a leghosszabb ideje trónon lévő brit uralkodóként az egyedüli, aki platinajubileumot ünnepelhet. II. Erzsébet uralkodását ebben a cikkünkben tekintettük át képekben.

(SkyNews)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!