Autóbomba robbant az orosz kézen lévő Melitopolban, feltehetően partizánakció történt

2022. május 30. – 21:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Autóba telepített bomba robbant az orosz kézen lévő dél-ukrajnai Melitopol központjában, írja a Sky News. Korábban beszámoltunk arról, hogy Oroszország szerint „ukrán szabotőrök” voltak az elkövetők, de nem szolgáltattak semmilyen bizonyítékot ennek alátámasztására. Úgy tudni, három ember sérült meg a robbanás miatt.

A robbanásról beszámolt Melitopol ukrán fennhatóságú területre kimenekített polgármestere, Ivan Fedorov is, hozzátéve, hogy az eset az oroszok által kinevezett helyi vezetés egyik épületének közelében történt.

Fedorov szerint lehetséges, hogy a robbantást helyi ellenállók követték el, hiszen a lakosság jó része nem ért egyet az orosz megszállással.

A hétfőn felrobbant autó Melitopolban – Fotó: Sputnik / via AFP
A hétfőn felrobbant autó Melitopolban – Fotó: Sputnik / via AFP

Korábban Rácz András Oroszország-szakértő is beszélt a Telexnek arról, hogy az utcai tüntetéseket egyre inkább erőszakos partizánakciók váltják fel a megszállt dél- és kelet-ukrajnai területeken: „Robbantottak már fel kollaboráns polgármestert, és lőttek agyon oroszbarát blogger-influenszert is. Mindezek mellett egyre több a támadás az orosz katonai szállítmányok és a vasúti infrastruktúra ellen” – mondta Rácz. A szakértővel készült helyzetelemzésünket az ukrajnai háború aktuális állásáról itt olvashatja.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!