Az oroszok szerint robbanás rázta meg Melitopolt, ami bizonyítja, hogy nácitlanításra van szükség

2022. május 30. – 09:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség egy nagy robbanásról adott ki jelentést az orosz ellenőrzés alatt álló dél-ukrajnai Melitopol városában.

„Ma reggel 7:40 körül erős robbanás hallatszott a város központjában. A házak ablakai és falai megremegtek. A város központja fekete füsttel telt meg” – idézték Vlagyimir Rogovot, az oroszok által felállított helyi katonai tanács tagját. A RIA egy helyi forrásra hivatkozva azt írja, hogy egy autó robbant fel a városháza egyik épülete mellett, és a gyanú szerint egy ukrán szabotázscsoport követte el a támadást.

A hétfő reggel felrobbant autó Melitopolban május 30-án – Fotó: Sputnik / AFP
A hétfő reggel felrobbant autó Melitopolban május 30-án – Fotó: Sputnik / AFP

Arról Rácz András Oroszország-szakértő is beszélt az ukrajnai helyzetet összefoglaló vasárnapi cikkünkben, hogy az oroszok által elfoglalt területeken ukrán szabotázsakciók nehezítik az orosz hatalom konszolidációját. De vajon miért számolna be ilyesmiről az orosz érdekek szempontjából kellemetlen történéseket jellemzően elhallgató orosz propaganda? A válasz kiderül Rogov további szavaiból:

„Az ilyen támadások nem fognak abbamaradni, amíg az UGIL (Ivano-Frankivszk és Lvov Ukrán Állam) terrorszervezet létezik. A Zelenszkij-rezsim gyűlöli a békés életet Melitopolban és más felszabadított területeken. A demilitarizációt és a nácitlanítást a végsőkig el kell végezni az egész poszt-ukrán térségben!”

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!