BBC: Várhatóan hétfőn véglegesül a Chelsea eladása

2022. május 28. – 21:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszas huzavona után úgy néz ki, véglegesül a Chelsea eladása, írja a BBC. A brit hírportál szerint teljes megállapodás születetett Roman Abramovics orosz oligarcha és a Todd Boehly amerikai üzletember által vezetett konzorcium között.

A felek mellett a brit állam és az angol futball-liga első osztálya is áldását adta a május elején nyélbe ütött, körülbelül 4 milliárd font értékű felvásárlásra. A klub eddig egy speciális kormányzati engedély alapján működött, amely május 31-én jár le.

Az orosz milliárdos azt mondta, örül, hogy sikerrel zárult az eladási folyamat: „Most, hogy átadom a Chelsea-t az új tulajdonosoknak, sok sikert kívánok nekik a pályán és azon kívül is.” A Chelsea ebben a szezonban ugyan a FIFA klubvilágbajnokságot megnyerte, de május 14-én tizenegyesekkel kikapott a Liverpooltól az FA-kupa döntőjében, a bajnokságban pedig harmadikként végzett.

Abramovics azután kényszerült arra, hogy eladja a patinás, de igazán az ő befektetése révén naggyá tett klubot, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, ami miatt nemzetközi szankciókat vezettek be Moszkva ellen. Ez a Vlagyimir Putyinhoz közeli orosz milliárdost is érintette, aki azonban az eladás után sem jut közvetlenül a pénzéhez. Az őt és más orosz milliárdosokat érintő szankciókról itt olvashat bővebben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!