Zelenszkij: Leírhatatlanul nehéz a helyzet a Donbaszban

2022. május 28. – 23:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Nagyon bonyolult a helyzet, főleg a harkivi és a donbaszi régióban, ahol az orosz hadsereg megpróbál valamiféle eredményt kicsikarni. A harcok továbbra is Szeverodonyeck, Popászna és Bakhmut környékére összpontosulnak. Védelmünk kitart, de leírhatatlanul nehéz ott a helyzet”, mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szokásos esti bejelentkezésében.

„Minden nap közelebb kerülünk ahhoz, hogy hadseregünk technológiailag és tűzerőben is felülmúlja a megszállókat. Természetesen sok múlik partnereinken. Az ő elhatározásukon, hogy Ukrajnának mindent megadjanak, ami a szabadság megvédéséhez szükséges.”

Az ukrán elnök szerint Oroszországot terrorista államnak kéne bélyegeznie a nemzetközi közösségnek. A szombati értelmetlen tüzérségi támadások Szumi és Mikolajiv ellen is az orosz állam terrorját bizonyítják, ahogy a megszállt területeken uralkodó állapotok is, állítja Zelenszkij.

Volodimir Zelenszkij beszédet mond 2022. május 28-án – Forrás: president.gov.ua
Volodimir Zelenszkij beszédet mond 2022. május 28-án – Forrás: president.gov.ua

A beszédben külön kitért a hétfőn kezdődő európai uniós csúcsra, ahol várakozások szerint beszédet fog intézni az ülésen résztvevő miniszterelnököknek.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!