A Liverpool tizenegyesekkel nyerte az FA-kupát

2022. május 14. – 20:45

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton rendezték az angol FA-kupa döntőjét a Wembley-ben, ahová a Chelsea és a Liverpool jutott be. A második félidőben három kapufát láttunk, az elsőt a Chelsea érte el még a játékrész elején, Marcos Alonso jobb oldali beívelése után a lécen csattant a labda. Aztán a Pool egy perc alatt kétszer jutott el kapufáig. Diaz 8 méteres lövésén rajta volt a kapus a 82. percben, a második volt a sokkal nagyobb lehetőség, akkor Robertson három méterről nem tudta a kapuba sodorni a labdát.

Mivel a hosszabbításban sem esett gól, így jöhettek a tizenegyesek, ahogy a februári Ligakupa döntőjében. Akkor a tizenegyedik sorozatban dőlt csak el a trófea sorsa, amikor már a kapusokon volt a sor, most korábban.

A második sorozatban Azpilicueta hibázott, a kapufára bombázott. A Chelsea kapusa, Mendy kétszer is beleért a labdába, de hárítani nem tudott. Amikor Sadio Mané jött az ötödik sorozatban, és már a győzelemért rúgott, akkor a szintén szenegáli Mendy egy nagyszerű mozdulattal kiütötte a labdát. A hatodik sorozatban nem hibáztak a játékosok, a hetedikben viszont Mount rosszul rúgta, a görög Cimikasz viszont begurította a jobb alsó sarokba.

A Liverpool 2006 után nyerte meg ismét az FA-kupát, két hét múlva a BL-döntőben játszik Jürgen Klopp csapata, akkor szerezhetik meg a harmadik trófeát, ilyen triplázás még egyetlen angol csapatnak sem sikerült. A Chelsea sorrendben harmadszor bukott el az FA-kupa döntőjében.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass