Ukrajna 300 nekik adományozott NFT-t dob piacra

2022. április 6. – 08:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna egy új weboldalt indít, amin azokat az NFT-ket (Nem-Felcserélhető Tokeneket, itt itt és itt olvashat bővebben) mutatják be, amiket adományként kaptak az orosz invázió kezdete óta – írja a Bloomberg.

Ezt Alex Bornjakokv digitalizációért felelős miniszterhelyettes jelentette be, és azt is elmondta, hogy az oldalra került NFT-knek csak az 5-10 százaléka kifejezetten értékes – például egy nagyjából 200 ezer dollárt érő CryptoPunk. 10 kollekciót is piacra dobnak, amiket magáncégek készítettek Ukrajna számára.

Az NFT-ket a legnépszerűbb kereskedési oldalon, az OpenSean árulják majd. Már eddig is árultak hasonló alkotásokat. Ezekből már 770 ezer dollár folyt be, ezt a kört akkor zárhatják le, amikor elérik az 1 millió dollárt. A befolyó összegből például folyóálló mellényeket és gyógyszereket vesznek.

Tegnap valaki 32 bitcoint adományozott Ukrajnának, ami nagyjából 1,5 millió dollárt ér, a háború kezdete óta pedig már 60 millió dollárnyi kriptoadomány kaptak. A Stellar Development Fundation 20 millió dolláros adománya után a kormány 66 ezer állampolgárának nyit kriptotárcát, méghozzá 300 dollár értékben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!