Zelenszkij tanácsadója szerint az ukrán hadseregnek az elkövetkező napokban is nehéz dolga lesz

2022. április 2. – 18:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán elnök mellett dolgozó Olekszej Aresztovics szombaton arról beszélt, hogy szerinte vissza fogják foglalni a teljesen szétlőtt, jó ideje már a rendre kudarcba fulladó evakuációs akciók miatt a hírekbe kerülő Mariupolt, illetve az ország keleti és déli részét, de hozzátette, hogy ez nem lesz egyszerű. Mint mondta, ezekben a régiókban továbbra is komoly harcokra lehet majd számítani.

Aresztovics emellett beszélt arról, hogy az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek több nehézfegyveret kellene küldenie Ukrajnába, és hozzátette azt is, hogy azokon a helyeken, ahol offenzívát indítottak a visszavonuló oroszok ellen, számos harci eszközt zsákmányoltak tőlük. A tanácsadó emellett arra kérte az ukránokat, hogy azokon a területeken, amelyek nincsenek közvetlen veszélyben, térjenek vissza a normális élethez, mert a gazdaság talpra állítása minden szempontból kulcsfontosságú.

Aresztovics rendszeresen beszél az ukrán köztévében, legutóbb szerdán azt mondta, a háború még legalább egy hétig aktív fázisban lesz, valamint hozzátette, hogy Ukrajna az orosz invázió kezdete óta javította tárgyalási pozícióját, hajlandóak megígérni az ország semleges státuszát, de csak akkor, ha erre biztonsági garanciákat kapnak.

(CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!