Holtan találták az ukránok egy Kijevhez közeli település korábban elrabolt polgármesterét

2022. április 2. – 23:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Erről a Crimea nevű ukrajnai muszlim zászlóalj számolt be Telegramon, ahol azt írták, szombat délután halott civileket találtak a fővárostól nem messze található Motizsin külterületén. A poszt szerint két nőt és négy férfit találtak, akiket a beszámoló szerint hátulról fejbe lőttek, néhányuknak pedig a keze is hátra volt kötve – hasonlóan azokhoz az áldozatokhoz, akiket korábban az ugyancsak a kijevi régióban lévő Bucsában találtak meg az ukránok. Az áldozatok között állítólag ott volt a települést vezető Olha Szuhenko, illetve a családja is.

Szuhenkót családjával együtt március 23-án rabolták el az oroszok, azóta nem érkezett róla hír. Az ENSZ március 25-én azt közölte, hogy legalább 36 ukrán civilt rabolhattak el az oroszok, köztük Viktorija Roscsina újságíróval, aki néhány nappal később egy feltehetően erőszak hatására készült videóban arról beszélt, hogy az oroszok valójában megmentették az életét.

Szuhenko mellett több polgármestert is elraboltak, Melitopol polgármesterét, Ivan Fedorovot például fényes nappal, kamerák előtt. Őt végül sikerült kiszabadítani az ukránoknak, az akkori híradások szerint kilenc fogságba esett orosz katonát engedhettek el cserébe.

Az ukrán védelmi miniszterhelyettes néhány órája azt közölte, hogy az ukrán erők visszafoglalták a teljes kijevi régiót, de szombaton Zelenszkij, illetve helyi polgármesterek is arról beszéltek, hogy az oroszok rengeteg halottat hagytak hátra, emellett pedig állítólag aknákkal is telerakták Kijev környékét.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!