Sean Penn újra Ukrajnában járt, hogy segítsen a menekülteken

2022. március 29. – 08:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sean Penn visszatért Ukrajnába, hogy segítsen a menekülteknek. A 61 éves amerikai színész a Twitter-oldalán osztotta meg, hogy a nyugat-ukrajnai Lvivben járt, ahol helyi vezetőkkel és civil szervezetekkel egyeztetett a segítség módjáról. Egy közös képet is megosztott, amelyen Makszim Kozickijjel, a lvivi régió kormányzójával pózolt együtt.

Penn a háború kitörésekor Kijevben forgatott dokumentumfilmet a konfliktusról, még Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is találkozott. Penn később biztonsági okokból elhagyta Ukrajnát, gyalog kelt át az ukrán-lengyel a határon. Azt nyilatkozta: „Nem kérdés, hogy Ukrajna meg fogja nyerni ezt a harcot”. Penn jótékonysági szervezete, a Community Organized Relief Efforttal (CORE) a háború kezdete óta próbálja segíteni a bajba jutott ukránokat egészségügyi és orvosi csomagokkal, anyagi támogatással. Szervezete azon dolgozik, hogy lakhatást és oktatást biztosítsanak az ukrán menekültek számára Lengyelországban.

A hét elején Penn azzal fenyegetőzött, hogy beolvasztja az Oscar-díját, ha Ukrajna elnökét nem hívják meg virtuálisan a Los Angeles-i eseményre. Az orosz-ukrán háború és Ukrajna helyzete téma volt a múlt vasárnapi gálán, de Zelenszkij nem mondott ott beszédet.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!