Sean Penn beolvasztja az Oscar-díjait, ha Zelenszkij nem beszélhet az idei Oscar-gálán

2022. március 27. – 08:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap este lesz az Oscar-gála Los Angelesben. Sean Penn amerikai színész – aki nemrég Ukrajnában forgatott, de a háború miatt el kellett hagynia az országot – ultimátumot adott az eseményt szervező Amerikai Filmakadémiának: amennyiben nem teszik lehetővé, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felszólaljon a gálán, beolvasztja a saját Oscar-díjait – írja a Deadline.com.

Penn arra biztatott minden érintettet (vendégeket és nézőket egyaránt), hogy ha nem hívják meg Zelenszkijt beszélni, akkor tiltakozzanak és bojkottálják az idei Oscar-díjkiosztót. „Ha erre kerül a sor, amikor visszatérek, nyilvánosan beolvasztom a sajátjaimat” – mondta Penn, aki a Milk és a Titokzatos folyó című filmekben nyújtott alakításáért is hazavihette a legjobb színésznek járó elismerést. Penn a szervezőkre utalva arról beszélt, „imádkozik, hogy ne legyenek olyan, magukat a nagyobb jó képviselőinek tartó emberek”, akik úgy döntenek, hogy nem fontos most lehetőséget biztosítani az ukrán vezetésnek.

A színész dokumentumfilmet forgat a Vice számára az ukrán-orosz konfliktusról. A héten találkozott Volodimir Zelenszkijjel, aki korábban egy videót is posztolt az Instagramon, amelyen ketten együtt láthatók. A képaláírásba azt írta: „Minél többen tudnak az ukrajnai háborúról, annál nagyobb a valószínűsége, hogy megállítják Oroszországot!”. Penn biztonsági okokból most Varsóban tartózkodik, gyalog kelt át az ukrán-lengyel a határon. A CNN-nek szombaton azt nyilatkozta, „nem kérdés, hogy Ukrajna meg fogja nyerni ezt a harcot”.

Más hírességek is síkra szálltak már azért, hogy Zelenszkij beszélhessen az Oscar-gálán, köztük Amy Schumer. A The New York Post március 25-én arról számolt be, folyamatban vannak tárgyalások erről, de mostanáig ezt az információt nem erősítették meg.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!