Lengyel külügyminiszter-helyettes: Orbán hibát követ el az Ukrajna- és Oroszország-politikájában

2022. március 28. – 09:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Marcin Przydacz lengyel külügyminiszter-helyettes szerint Orbán Viktor hibát követ az Ukrajnával és Oroszországgal kapcsolatos politikájában, írja a politikus tévéinterjúját összefoglaló Gazeta Wyborcza.

Przydacz azt mondta, szerinte ezt a rövidlátó politikát feltehetően belpolitikai dolgok alakítják, beleértve a választási kampányt. „Mi, Lengyelországként teljesen más politikát folytatunk Oroszország és Ukrajna irányába. Nem kell mindenben egyetértenünk az EU-ban vagy a szövetségeseinkkel. Néha Németországgal sem értünk egyet, most pedig Magyarországgal”, mondta.

A Forsal.pl összefoglalója szerint Przydacz mindezt akkor mondta, amikor arról kérdezték az interjúban, hogy a cseh védelmi miniszter nem megy Budapestre, és ő is ezt ajánlja-e lengyel kollégájának. A lengyel miniszter-helyettes erre a Forsal szerint azt mondta, valószínűleg ez a találkozó nem is lesz megtartva, majd felidézte a lengyel elnök, Andrzej Duda véleményét, miszerint nehéz megérteni Orbán hozzáállását, ugyanakkor Orbán maga is nehéz helyzetben van, mert nem ő vezette Magyarországot az orosz függőségbe.

Przydacz azt mondta, nem a külügy feladata eldönteni, hogy a védelmi tárca mit tegyen, de ha megkérdezik, akkor ő elmondja a véleményét – és ez a vélemény az, amivel cikkünk kezdődik, hogy Orbán hibát követ el.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!