A lengyel elnök: Orbán politikája nagyon sokba fog kerülni a magyaroknak

2022. március 26. – 22:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

HELYESBÍTÉS 2022.03.27-én: A Hvg.hu cikkének szemlézésekor a cikkben szereplő fordítási hibát is átvettük, amiért elnézést kérünk. Cikkünkben korábban úgy szerepeltek a lengyel elnök által egy interjúban elmondottak, hogy „nehezen értem a helyzetet. Orbán volt az, aki függővé tette Magyarországot az orosz energiától. Ezzel nemcsak Budapestnek van baja, hanem más európai országoknak is. A politikája nagyon sokba fog kerülni a magyaroknak”.

Ám mint kiderült, és a hosszú interjú lengyel összefoglalójából is látható, Andrzej Duda arról beszélt ugyan, hogy „nehezen értem Orbán Viktor hozzáállását az ukrajnai háborúhoz, ahol emberek ezrei halnak meg”, és ez a politikai sokba fog kerülni Magyarországnak, de hozzátette, hogy Orbán „nehéz helyzetben van”, mert eredetileg nem ő tette függővé az országot teljesen Oroszországtól, ami a gáz- és áramellátást illeti, mert van egy orosz atomerőmű Magyarországon, aminek bővítésére egyébként Orbánék néhány éve az oroszokkal kötöttek szerződést.

Eredeti cikkünk:

Miután az amerikai elnök Joe Bidennel tárgyalt Varsóban a lengyel elnök, Andrzej Duda, interjút adott a lengyel tévének, ahol Orbán Viktor politikájáról is kérdezték, és a következőket mondta.

„Nehezen értem a helyzetet. Orbán volt az, aki függővé tette Magyarországot az orosz energiától. Ezzel nemcsak Budapestnek van baja, hanem más európai országoknak is. A politikája nagyon sokba fog kerülni a magyaroknak” – jelentette ki a TVN24-nek, amit a Hvg vett észre. Duda 2016-ban Orbán vendége volt az október 23-i nemzeti ünnepen, beszédet is mondott.

Orbán és Duda 2020-ban, Varsóban – Fotó: Janek Skarzynski / AFP or licensors
Orbán és Duda 2020-ban, Varsóban – Fotó: Janek Skarzynski / AFP or licensors

A lengyel kormánypárt elnöke, Jaroslaw Kaczynski már egy nappal korábban azt mondta, nem boldog a magyar miniszterelnök óvatos hozzáállását látva.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!