Ukrán források szerint az orosz oldal megkezdte veszteséget szenvedett egységei feltöltését

2022. március 29. – 05:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jelenleg több orosz haditechnika van az orosz oldalon Ukrajna közelében, mint volt az ország elleni orosz támadás február 24-i kezdetekor – közölte ukrán szakértői csoportra hivatkozva az Unian.ua. „Hogy milyen a csapatok minősége, azt nem tudni, de a haditechnika mennyisége hatalmas” – mondta az InformNapalm képviseletében Mihajlo Makarcsuk.

Ugyanakkor ez az erősítés valójában orosz szempontból az ötödik hete tartó invázió eddigi kudarcát is jelezheti: a haditechnika újabb átcsoportosítása valójában az orosz erők Ukrajnában elszenvedett veszteségeinek pótlására szolgál. Makarcsuk tudni véli, hogy Oroszország négy olyan Szu–30-as nehéz vadászbombázót is felvonultat, amelyek eddig Örményország rendelkezésére álltak. Makarcsuk szerint ez egyrészt az orosz erők gyengülésének bizonyítéka, másrészt azt is jelenti, hogy Belaruszhoz hasonlóan közvetve Örményország is megjelenik orosz oldalon az Ukrajna elleni háborúban.

Ukrajna szerint legalább 16 ezer orosz katonát semmisítettek meg a háború kezdete óta. Oroszország ennek töredékét ismeri el.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!