Nem jön Budapestre a V4-ek találkozójára a cseh védelmi miniszter, sajnálja, hogy az olcsó olaj fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukránok vére

2022. március 25. – 19:06

Másolás

Vágólapra másolva

Nem jön Magyarországra a V4-ek védelmi minisztereinek találkozójára jövő héten Jana Černochová cseh védelmi miniszter, jelentette be a Twitterén a döntést.

Azt írta, Magyarországon jövő héten választások lesznek, és nem akar részt venni a kampányban. „Mindig támogattam a V4-et, és nagyon sajnálom, hogy az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér”, írta.

Tudósítónk ott volt egy péntek esti pécsi fideszes fórumon, amelyen Hoppál Péter mellett Benkő Tibor honvédelmi miniszter is részt vett, ezen az RTL Klub megkérdezte, hogy Benkő mit gondol a cseh védelmi miniszter bejelentéséről. A miniszter azt válaszolta, hogy a cseh védelmi miniszterrel ő a NATO-csúcson se találkozott, pedig az nem Magyarországon volt. Benkő azt is hozzátette: „mi azt a lehetőséget is megadtuk, hogy mindenki nemzeti nyelven kommunikálhat, mert tudjuk, hogy a cseh védelmi miniszter nem tud angolul.”

Egy nem sokkal korábbi posztunkban arról számoltunk be, hogy a lengyelek sem értékelik nagyon Orbán „stratégiai nyugalmát”: Jarosław Kaczyński, a lengyel kormánypárt vezetője a lengyel közszolgálati rádiónak nyilatkozva azt mondta, nem örül a magyar kormányfő, Orbán Viktor óvatos hozzállásának Oroszországot illetően, írja a Guardian a Reutersre hivatkozva. Hozzátette: meglátja, mi lesz majd a magyar választások után.

„Ha megkérdezné, boldog vagyok-e, akkor nem, de várok a választásra, megvárjuk, mi lesz a választások után”, fogalmazott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!