Márki-Zay Péter: Aki terhes anyákat, gyermekeket gyilkol, azt nem lehet másnak nevezni, mint háborús bűnösnek

2022. március 19. – 21:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Erkölcsi és hazafias kötelességünk Márki-Zay Péter szerint, hogy amikor egy szomszédos nép a szabadságáért küzd, akkor segítsünk. „Mi magyarok igenis állást kell foglaljunk mindig az agresszió ellen. Amikor gyilkosok és áldozatok vannak kétoldalt, akkor mi nem mondhatjuk azt, hogy egyforma távolságot tartunk a két oldaltól.”

Az Egységben Magyarországért pártjai támogatói adományokból mentőautót ajándékoztak az ukrán hadseregnek, teljes felszereléssel. A mentőautó azt szimbolizálja, hogy az ellenzék a béke és az életek mentése pártján áll – fogalmazott az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a jármű átadóján Ukrajna Magyarországi Nagykövetségének budapesti épületénél.

„1956-ban senki nem mondta volna azt Magyarországon, hogy ne küldjenek az orosz agresszorok ellen fegyvereket” – fogalmazott Márki-Zay, és háborús bűnösnek nevezte Vlagyimir Putyint. „Aki terhes anyákat, gyermekeket gyilkol, aki vöröskeresztes menekült oszlopot bombáz, aki egy atomerőművet lelövet, azt nem lehet másnak nevezni, mint háborús bűnösnek” – fogalmazott az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. A teljes cikkünket itt tudja elolvasni.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!