Felbontotta a Gazprommal kötött szponzori szerződését a Schalke 04

2022. február 28. – 12:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felbontotta partneri megállapodását a Gazprom orosz állami energiavállalattal a német Schalke 04 futballklub. A csapat hétfőn rövid közleményt adott ki, amelyben bejelentették, hogy idő előtt véget vetnek a 2006-ban kötött szponzori megállapodásuknak. A Gazprom az elmúlt években több millió eurót fektetett a klubba, a szponzorációt egyes elemzők már akkor is úgy értékelték, mint politikai indíttatású kísérletet a németországi „barátság megvásárlására”.

A Schalke akkori ügyvezető elnöke, a húsipari mágnás Clemens Tönnies és Valgyimir Putyin meglehetősen jó barátságot ápolt egymással. A szponzoráció keretében a Schalke és a Zenit Szentpétervár „partnerségi megállapodást” is aláírtak. Az orosz gázipari óriás 2007 óta volt a jelenleg a másodosztályban szereplő Schalke mezszponzora, de a múlt hétvégi bajnokijukon már olyan mezben léptek pályára, amin letakarták a Gazprom-logót és -feliratot.

A Gazprom nemcsak a Zenitnek és a Schalkénak (volt) főszponzora, hanem a Bajnokok Ligája egyik legfőbb partnere is. Az UEFA ugyan elvette Szentpétervártól a idei BL-döntőt, ám arról egyelőre nincs hír, hogy a Gazprommal kötött szerződésüket is felbontanák. Az orosz–ukrán háború futballiparra gyakorolt hatásairól ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!