Szentpétervár helyett Párizsban rendezik a Bajnokok Ligája döntőjét

2022. február 25. – 11:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szentpétervár helyett Párizsban rendezik a Bajnokok Ligája idei döntőjét – jelentette be az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA).

A UEFA végrehajtó bizottsága a pénteki rendkívül ülésén határozott úgy, hogy az orosz-ukrán háború miatt május 28-án nem lehet a szentpétervári Kresztovszkij-stadionban lejátszani a döntőt. Az új helyszín a párizsi Stade de France-stadion, ahol legutóbb 2006-ban volt BL-döntő.

Stade de France – Fotó: CHRISTIAN CHARISIUS / AFP
Stade de France – Fotó: CHRISTIAN CHARISIUS / AFP

Az UEFA köszönetét fejezte ki Emmanuel Macron francia elnöknek a „személyes támogatásáért és elkötelezettségéért, hogy az európai klubfutball legrangosabb mérkőzését Franciaországba helyezték át egy példátlan válság idején”. Az UEFA közleménye szerint a francia kormánnyal együttműködve azon dolgoznak, hogy biztosítsák az Ukrajnában élő labdarúgók és családtagjaik kimenekítését.

A pénteki ülésen az UEFA végrehajtó bizottsága arról is döntött, hogy a versenysorozataikban induló orosz és ukrán kluboknak, valamint a válogatottaknak további intézkedésig semleges helyszínen kell lejátszaniuk a hazai mérkőzéseiket.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!