Fel nem robbant, ukrán konyhába csapódó rakétát posztolt az emigrációba kényszerült belarusz ellenzéki vezető

2022. március 1. – 05:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szvetlana Tyihanovszkaja Litvániába menekült belarusz ellenzéki vezető posztolta az alábbi videót egy hatalmas rakétáról, ami egy ukrán konyhába csapódott, de nem robbant fel. A házban vélhetően a vízvezetékek is tönkrementek, ezért folyhat mindenütt a víz, apokaliptikus atmoszférát teremtve.

„El sem tudom képzelni, min mehetnek most keresztül az ukrán emberek. Nincs értékesebb az emberi életnél – senki sem eshet áldozatul a diktátorok ambícióinak. A belarusz nép nem akarja ezt az agressziót Ukrajna ellen, nem akarnak bűnrészesek lenni benne” – írta az emigrációra kényszerült ellenzéki.

Belaruszban a 2020. augusztusi elnökválasztás óta van belpolitikai válság. Akkor ismét az országot majdnem harminc éve irányító Alekszandr Lukasenkót hirdették ki hivatalosan elnöknek a szavazatok 80 százalékával, ami után halálos áldozatokat is követelő százezres tüntetések zajlottak, amiről helyszíni riportban számoltunk be. Az Európai Unió nem ismeri el Lukasenkót elnöknek, az ellenzék pedig a választáson hivatalosan a második helyen végzett Tyihanovszkaját tekinti győztesnek.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!