Laundrie az öngyilkossága előtt bevallotta a naplójában, hogy ő a felelős Gabby Petito haláláért

2022. január 22. – 08:01

Másolás

Vágólapra másolva

Mielőtt októberben öngyilkos lett, Brian Laundrie a naplójában bevallotta, hogy ő a felelős volt barátnője, Gabby Petito haláláért, a vallomást tartalmazó füzetet Laundrie holtteste mellett találta a rendőrség. Az FBI pénteken lezárta a blogger szeptemberi eltűnésével kezdődő ügyet.

Brian Laundrie-t már hetek óta kereste a rendőrség a barátnője eltűnése miatt, amikor október 20-án a szülei floridai házának közelében megtalálták a maradványait. Laundrie és barátnője, Gabby Petito, egy lakóautóval utazgattak az USA nemzeti parkjai között, amiről a lány az Instagramon számolt be – szeptember 11 után azonban nem adott életjelt magáról. Eltűnése és a hamarosan a fiú szerepére összpontosító nyomozás hatalmas médiafigyelmet keltett.

A 22 éves lány holttestét szeptember 19-én találták meg a wyomingi Grand Teton Nemzeti Parkban, a lányt megfojtották. Laundrie-t sokáig nem vádolták meg hivatalosan gyilkossággal, de egyre inkább ráterelődött a gyanú, majd ő is eltűnt. Az ő holttestét végül a szülei házától nem messze fedezték fel, kezében egy pisztollyal, saját maga által okozott lőtt sebbel a fején, de még ezután is sok nyitott kérdés miatt.

Mint az FBI pénteken nyilvánosságra hozta, a teste mellett volt egy jegyzettömb is, amin a férfi bevallotta, hogy ő a felelős a lány meggyilkolásáért. Mint a New York Times írja, több részletet a rendőrség erről nem osztott meg, de bejelentették, hogy nem merült fel senki másnak a szerepe Gabby Petito halálában, és az ügyet lezárták. „Az FBI elsődleges szempontja végig az volt a nyomozás során, hogy igazságot szolgáltasson Gabbynek és a családjának” – mondta Michael Schneider, az FBI denveri különleges ügyek nyomozója.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!