Hongkongban bukkant fel a Peking által parkolópályára tett milliárdos, Jack Ma

2021. október 13. – 11:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hongkongban látták Kína egyik leggazdagabb emberét, az Alibaba alapítóját, Jack Mát, írja a Reuters, amely úgy tudja, Ma több üzlettársával találkozott. Ma felbukkanása azért említésre méltó, mert 2020 októbere óta erősen kerüli a nyilvánosságot – ekkor, egy Sanghajban mondott beszédében bírálta a kínai pénzügyi szabályozókat. Ez olyan események láncolatát indította el, amelyek az Ant Group, az Alibaba egyik leányvállalatának tőzsdei bevezetésének elhalasztásához vezettek.

Eközben Peking Mán túlmutatóan dolgozik azon, hogy visszaszorítsa a szupergazdagok befolyását és hatalmát.

Az, hogy Mát épp Hongkongban látták, nem véletlen. Bár leginkább abban a kelet-kínai Hangcsou városában él, ahol üzleti birodalmának székhelye is van, legalább egy luxusingatlanja van Hongkongban, ahol New Yorkhoz hasonlóan jegyzik a tőzsdén az Alibabát.

Az egykori angoltanár három hónapra eltűnt a nyilvánosság elől, mielőtt januárban felbukkant, és videón keresztül beszélt tanárok egy csoportjához. Ez eloszlatta a szokatlan távolmaradásával kapcsolatos aggodalmakat, és az Alibaba részvényei szárnyalni kezdtek.

Azóta kevés látogatást tett nyilvánosan. Májusban az Alibaba hangcsoui kampuszán látátk a cég munkatársainak és családtagjainak éves rendezvényén, szeptember 1-én pedig a kínai közösségi médiában terjedtek el olyan felvételek, amelyeken Ma több mezőgazdasági üvegházat látogatott meg a keleti Csöcsiang tartományban, ahol az Alibaba és a fintech leányvállalata, az Ant is található. Másnap az Alibaba közölte, hogy 2025-ig 100 milliárd jüant (15,5 milliárd dollárt) fektet be a „közös jólét” támogatására, és ezzel a legújabb vállalati óriás lett, amely támogatásáról biztosította a Hszi Csin-ping elnök által irányított vagyonmegosztási kezdeményezést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!