Jack Ma felbukkant egy frissnek mondott videón

2021. január 20. – 06:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Előkerült Jack Ma, legalábbis egy videót tettek közzé az egyik kínai híroldalon, amin állítólag az Alibaba alapítója beszél, írja a CNN.

A kínai milliárdos egy szerdai díjátadón jelent meg, ahol tanárok előtt beszélt többek között a koronavírus-járvány következményeiről. „Újra találkozunk, ha vége a járványnak” – idézi Jack Mát a Tianmu News.

A helyi kormányzathoz köthető híroldal egy korábbi felvételt is bemutatott, amely szerint Jack Ma meglátogatott egy általános iskolát.

A videók közzététele után az Alibaba részvényei hat százalékkal erősödtek a hongkongi tőzsdén.

Jack Ma, az Alibaba alapítója a világ egyik leggazdagabb embere, a kínai techforradalom úttörője és az ázsiai ország felemelkedésének egyik jelképe. A korábban erős szereplési viszketegséggel megáldott milliárdos azonban jó két hónapig nem mutatkozott nyilvánosan – egész pontosan azóta, hogy egyik cégének tőzsdei bevezetését november elején elkaszálták a hatóságok, cégbirodalma ellen pedig pénzügyi felügyeleti vizsgálat indult. A hírek szerint Mát nem vették őrizetbe, de eltanácsolták az izgágaságtól, miután szemet vetett a döntően állami kézben lévő pénzügyi szektorra, és a technológiai reform hevében nyíltan beszólt a kormánynak is, amely főbenjáró bűn. Cikkünk a témában>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!