Hónapok óta nem látták Jack Ma kínai milliárdost

2021. január 4. – 10:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két hónapja nem látták Jack Ma kínai milliárdost, és erős a gyanú, hogy a világ egyik legnagyobb online áruházának tulajdonosa eltűnt. Ma még a saját tévéműsorában, az Africa’s Business Heroes nevű üzleti tehetségkutató fináléjában sem jelent meg, ahol elvileg zsűriznie kellett volna.

Ma eltűnése azért is érdekes, mert október végén – tehát az eltűnése előtt nem sokkal – az üzletember erős kritikát fogalmazott meg Kína bankszektorával és azzal kapcsolatban, hogy a túl szigorú szabályozási rendszer megöli az innovációt az ázsiai országban. Alig egy héttel később aztán váratlan dolog történt, és leállították az Alibabát tulajdonló Ant Group tőzsdére vitelét.

Mark Mobius veterán amerikai befektetési szakember szerint nagy az esély arra, hogy az állam észrevette, az Alibaba és más kínai cégek kezdenek túl nagyra nőni, ezért szigorúbb lépéseket kezdtek el bevezetni a háttérben. Erre utaló jel, hogy decemberben monopolellenes vizsgálatot tartottak a kínai hatóságok a cégnél, és kiadták az Ant Groupnak, hogy strukturálják újra a működésüket.

(via Yahoo Finance)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!