Saját ügyvédet fogadhat Britney Spears a gondoksági ügyében

2021. július 15. – 06:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Britney Spears saját ügyvédet fogadhat a gondnoksági ügyben, írja a BBC. Miután az amerikai világsztár múlt hónapban a bíróságon kérte, hogy mentsék fel a 13 éve kirendelt gondnokság alól, amely súlyosan traumatizálta, a szerdai tárgyaláson megismételte kérését, és érzelmes nyilatkozatban követelte, hogy apját „gondnoksággal való visszaéléssel vádolják meg”.

A bíróság július 14-i döntése alapján az énekesnőnek lehetősége van arra, hogy mostantól választott ügyvédje, Mathew Rosengart képviselje.

A hollywoodi ügyvéd – aki korábban Steven Spielberg és Sean Penn ügyeit is vitte – Samuel Inghamet váltja, aki 2008 – vagyis a gondnokság kezdete – óta képviselte Spearst, és akit még a bíróság nevezett ki. Ingham múlt kedden adott be a Los Angeles-i bíróságra egy kérvényt, amiben megírta lemondási szándékát.

Britney Spears korábban a bíróság előtt egyébként azt mondta: az ügyvéd nem támogatta abban, hogy felszólaljon a bíróságon, és abban sem, hogy a saját jogi csapatával dolgozhasson.

A 39 éves világsztár karrierjét több mint egy évtizede nyilvános összeomlások és pszichiátriai kezelések szakítják meg. A gyerekeit veszélybe sodorta, egyikőjükkel az ölében vezette az autóját, másik alkalommal ismeretlen szer hatása alatt bezárkózott egy szobába, ahonnan mentők vitték el. Nem sokkal később leborotválta a haját, és még kopaszon rátámadt egy fotós autójára egy összecsukott esernyővel. A színésznő összeomlásairól és apjának gondnokságáról egy dokumentumfilm is készült, melyre Britney Spears azt reagálta, hogy nagyon kínosnak találja, mert hamis színben tüntették fel őt.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass