Pumát lőtt le egy capitoliumi lázadó, őrizetbe vették

2021. május 18. – 13:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lelőtt Denvernél egy hegyi oroszlánt, azaz egy pumát egy coloradói férfi, aki a vád szerint részt vett az év eleji capitoliumi zavargásokban Washingtonban. A férfit őrizetbe vették a rendőrök, de nem a Coloradóban viszonylag gyakori ragadozó lelövése, hanem az engedély nélküli fegyverhasználat miatt.

A 48 éves Patrick Montgomeryt eredetileg januárban tartóztatták le a coloradói Littletonban. Tíz ügyben emeltek vádat ellene, köztük rendőr elleni erőszak, a Capitoliumba való illegális belépés és egyéb erőszakos viselkedés miatt, írja a Huffpost.

Montgomery a prédával – Forrás: CBCN Denver
Montgomery a prédával – Forrás: CBCN Denver

Később szabadlábra helyezték, és visszatérhetett Coloradóba, többek között azzal a feltétellel, hogy nem lehet lőfegyvere.

A szövetségi ügyészek a hónap elején tudták meg, hogy Montgomery március 31-én megszegte a feltételeket, amikor egy Denvertől délre fekvő parkban lelőtt egy hegyi oroszlánt. Montgomery az állami törvényeket is megsértette a lőfegyver birtoklásával.

Montgomery az állat lövésének napján értesítette a Nemzeti Park tisztjét, aki megvizsgálta a tetemet, és a golyólyuk alapján megállapította a fegyverhasználatot.

Montgomery a Capitolium ostrománál – Forrás: CBCN Denver
Montgomery a Capitolium ostrománál – Forrás: CBCN Denver

A férfi nem először sért törvényt szabadlábra helyezése óta. Január 25-én lelőtt a fáról a hiúzt, amit kutyái marcangoltak szét, ami Coloradóban törvénytelen. Ebben az ügyben május 19-re tervezik tárgyalását. Montgomery egyébként hivatásos vadász, emellett olyan vállalkozást vezet, ami vadászati ​​szolgáltatásokat kínál.

A korábbi vádirat szerint január 6-án sem tisztelte a Capitolium rendőreit: inzultálta, mellkason rúgta egyiküket. Most házi őrizetbe került, GPS-es megfigyelés mellett.

Mint azt megírtuk, jelentések szerint nem készült fel a támadásra elvárható módon a Capitolium védelmét ellátó rendőrség – ennyi állítható bizonyossággal a január 6-i ostromról, amelynek során Donald Trump több száz radikális híve tört be az épületbe, egy tüntető halálos lövést kapott, egy rendőrt pedig a tüntetők vertek fejbe egy poroltóval úgy, hogy abba belehalt. Az épületen kívül további hárman haltak meg.

Frissítés:

Mint arra olvasónk felhívta a figyelmet, időközben a meghalt rendőr ügyében újabb fejlemények voltak, amiről mi is beszámoltunk később: A washingtoni orvosszakértői hivatal szerint nem a tüntetők, hanem szélütések okozták Brian Sicknick rendőrtiszt halálát, miután januárban az amerikai törvényhozás épületét, a Capitoliumot védte az ostromló tüntetőktől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!