Már több mint 49 millióan látták Harry herceg és Meghan Markle interjúját

2021. március 10. – 14:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Világszerte több mint 49 millióan látták Oprah Winfrey amerikai tévés műsorvezető Harry brit herceggel és feleségével, Meghan Markle sussexi hercegnővel készített interjúját televízión vagy valamilyen streamingszolgáltatón keresztül – közölte kedden a CBS.

A hercegi pár több problémára, köztük rasszizmusra és a királyi családon belüli viszályokra is kitért a beszélgetés során, melyet az amerikai CBS vasárnap, a brit ITV pedig hétfőn mutatott be. A CBS szerint a nézők száma folyamatosan növekszik, és a kétórás beszélgetés pénteken ismét látható lesz az Egyesült Államokban, írja az MTI.

Az amerikai nézők száma eddig összesen 17,8 millió, ami a 2020-as Oscar díjátadó ceremónia óta a legmagasabb nézettségű szórakoztató műsorrá tette az interjút.

Az interjúban Markle nyíltan beszélt öngyilkossági gondolatairól, és arról, hogy a királyi család tagjaként mennyire magányosnak érezte magát. Szerinte az udvar aktív szerepet vállalt a róla és Harry hercegről szóló hamis híresztelések fenntartásában. Végül tavaly márciusban mondtak le a királyi feladataikról, és a tengeren túlra költöztek.

A Buckingham-palota február 19-én megerősítette, hogy a pár nem tér vissza a királyi feladatokhoz, és Harry lemond tiszteletbeli katonai címeiről is. Ez hivatalossá és véglegessé tette a házaspár elválását a királyi családtól.

Harry herceg és Meghan Markle interjúját nézik az Egyesült Államokban 2021. március 8-án, Arlingtonban –Fotó: OLIVIER DOULIERY / AFP
Harry herceg és Meghan Markle interjúját nézik az Egyesült Államokban 2021. március 8-án, Arlingtonban –Fotó: OLIVIER DOULIERY / AFP

Harry herceg az interjúban elmondta, hogy „csapdába esett” a királyi családban, amelyből Meghan segítségével tudott kiszabadulni. Szerinte feleségével mindent elkövettek annak érdekében, hogy jó kapcsolat alakuljon ki köztük és a királyi ház között. Úgy fogalmazott: soha nem hagyták volna el a palotát, ha támogatták volna Meghant.

A Buckingham-palota közleményben reagált az interjúra. Sajnálatukat fejezik ki, hogy az utolsó pár évben milyen nehézségeken kellett átmennie a párnak. Kiemelik, hogy a rasszizmussal kapcsolatos vádakat kivizsgálják.

Az interjú a brit médiában is nagy port kavart, az ITV népszerű reggeli műsorvezetője, Piers Morgan élő adásban viharzott ki a stúdióból, miután Alex Bresford időjós kollégája leszúrta őt, mert folyamatosan Meghan Markle-t kritizálta. Morgan az eset után fel is mondott az ITV-nél.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!