Szájer-botrány: mi történt vasárnap óta?

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap jelentette be Szájer József, a Fidesz EP-képviselője, hogy lemond mandátumáról. Lemondását azzal indokolta, hogy egy ideje már lelki terhet jelent számára a napi politikai küzdelemben való részvétel. „Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom” – írta.

Kedd délelőtt két belga lap, a Dhnet és a HLN is saját forrásaira hivatkozva arról számolt be, hogy a brüsszeli rendőrök péntek este egy szexpartit kapcsoltak le a kijárási korlátozások megszegése miatt. A cikkek szerint az eseményen 25-en vettek részt, főleg férfiak. Orgiaként jellemezték az eseményt. Arról is írtak, hogy a helyszínen volt egy azóta lemondott magyar EP-képviselő. A lapok szerint ő megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a rendőrök elkapták.

Néhány órával később, kedd délután Szájer József közleményt adott ki, melyet mi is megkaptunk. „A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek. Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem.” Szájer a közleményben bocsánatot kért, hogy megszegte a kijárási korlátozásokat, és kérte a családját, a munkatársait, választóit, hogy az elmúlt harminc év odaadó és kemény munkájának tükrében értékeljék a személyes botlását.

Ezután nem sokkal megkaptuk a brüsszeli ügyészség közleményét is a történtekkel kapcsolatban. Ebben beszámolnak arról, hogy pénteken este fél 10 körül a rendőröket egy olyan bulihoz riasztották, amelynek résztvevői a szomszédok szerint megsértették a járványügyi korlátozásokat. A helyszínen a rendőrök körülbelül 20 embert találtak, akik között két diplomáciai mentességet élvező ember is volt. Rajtuk kívül az egyik résztvevő, az 1961-es születésű S.J. az ereszcsatornán próbált meg elmenekülni a helyszínről, ezt egy járókelő vette észre. A férfi az ügyészség szerint menekülés közben megsérülhetett és véresek voltak a kezei, a hátizsákjában pedig kábítószert találtak a rendőrök. Mivel S. J. nem tudta magát a helyszínen igazolni, a rendőrök hazakísérték, ott került elő a diplomata útlevele, ami alapján azonosítani tudták.

A Telex kérdésére a brüsszeli ügyészség megerősítette, hogy a közleményben szereplő S.J. nem más, mint Szájer József. Kerestük Szájer Józsefet, de az irodája szerint nem kívánt nyilatkozni.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!