5512 új fertőzöttet találtak, meghalt 102 beteg

2022. február 24. – 09:11

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek: 5512 (az előző napi adathoz képest -774)
  • Új tesztek száma: 24 939 (a hétvégi napi átlaghoz képest +7649)
  • Új halálos áldozatok száma: 102 (a hétvégi napi átlaghoz képest -30)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 4199 (az előző napi adathoz képest -264)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma:  165 (az előző napi adathoz képest -5)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 390 568 (az előző napi adathoz képest +468)
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 161 000 (az előző napi adathoz képest +1457)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 796 660 (az előző napi adathoz képest +2024)

– tették közzé a friss adatokat a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon. Cikkünk frissül!

Ha csütörtök, akkor oltási akció, ahogyan februárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton, a következő napokban is előzetes regisztráció nélkül lehet kérheti az első, a második, a harmadik oltást a 12 év felettiek, 18 év felett pedig akár a negyedik oltást is be lehet adatni a kórházi oltópontokon és a a kijelölt járásközponti szakrendelőkben.

A legnagyobb mértékben a Sinopharm-, a Szputnyik V és az AstraZeneca-oltás hatékonysága csökken egy most megjelent tanulmány szerint, amely először közöl vakcinatípusra lebontott, hosszú távú adatokat arról, hogy az idő múlásával hogyan alakul a Magyarországon használt vakcinák hatékonysága. A csökkenés a fiataloknál a leglátványosabb, a legkevésbé a Moderna és a Pfizer–BioNTech oltását viselte meg az idő. A harmadik oltásoknak épp azoknál van a legnagyobb hatásuk, akiket a leggyorsabban csökkenő hatékonyságú vakcinákkal oltottak.

Négy városban már csökken a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben, a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai csökkenést mértek Szekszárdon, Szegeden, Szombathelyen és Tatabányán. A többi városban stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Ugyanakkor a mért értékek jelenleg még mindenhol az emelkedett tartományba esnek.

Angliában megszűnt a koronavírus-járványhoz kötődő összes jogi hatályú előírás, így nem kötelező karanténba vonulni annak, akinek a tesztje pozitív lett, megszűnt a gyakorlatszerű kontaktkutatás is, és azoknak sem kell elkülönítésbe vonulniuk, akik koronavírus-fertőzöttekkel kerültek közeli kapcsolatba és nincsenek teljes körűen beoltva. A brit kormány még mindig azt javasolja fertőzötteknek, hogy maradjanak otthon, de ez nem kötelező. Csütörtöktől nem kötelező, bár továbbra is erősen ajánlott a maszkviselés a londoni tömegközlekedési eszközökön.

Nem rendezik meg márciusban a 46. Hongkongi Nemzetközi Filmfesztivált a járvány helyi új hulláma miatt – írja a Deadline.com. A fesztivál március 31. és április 11. között zajlott volna, de szerdán a szervezők a Facebookon azt írták, hogy az április 20-ig tartó korlátozó intézkedések miatt a rendezvényt el kell halasztani. Új időpontot azonban nem közöltek.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!