Négy városban már csökken a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben

2022. február 23. – 13:50

Másolás

Vágólapra másolva

A szennyvíz SARS-CoV-2 koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban az előző hetekhez képest enyhén csökkenő tendenciát mutat, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Múlt héten még országos átlagban magas szinten stagnált.

Csökkenést mértek Szekszárdon, Szegeden, Szombathelyen és Tatabányán. A többi városban stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Ugyanakkor a mért értékek jelenleg még mindenhol az emelkedett tartományba esnek.

Forrás: NNK
Forrás: NNK

A mérések kb. 8-10 nappal jelzik előre a fertőzés alakulását, a vírus terjedésének ütemét. Az NNK szerint a mérések azt támasztják alá, hogy enyhül az ötödik hullám. Az elmúlt napokban több járványügyi szakértő is azt nyilatkozta, hogy lassan csökkennek ugyan az esetszámok, de enyhül a járvány ötödik hulláma Magyarországon.

A mai járványügyi adatokban 6286 új fertőzöttet közöltek, 132 beteg vesztette életét – ezzel második napja jár 130 felett a koronavírus miatt meghalt betegek száma, utoljára december 28-án haltak meg a mostaninál többen, akkor 151-en.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!