Feloldották a járványügyi korlátozásokat Angliában

2022. február 24. – 09:06

Másolás

Vágólapra másolva

Megszűnt csütörtöktől Angliában a koronavírus-járványhoz kötődő összes jogi hatályú előírás. Ezzel egy időben életbe lépett a kormány új stratégiája, amely szerint meg kell tanulni együtt élni vírussal úgy, hogy ez ne járjon az egyéni szabadságjogok korlátozásával, írja az MTI.

Ez alapján nem kötelező karanténba vonulni annak, akinek a tesztje pozitív lett, megszűnt a gyakorlatszerű kontaktkutatás is, és azoknak sem kell elkülönítésbe vonulniuk, akik koronavírus-fertőzöttekkel kerültek közeli kapcsolatba és nincsenek teljes körűen beoltva. A brit kormány még mindig azt javasolja fertőzötteknek, hogy maradjanak otthon, de ez nem kötelező.

Csütörtöktől nem kötelező, bár továbbra is erősen ajánlott a maszkviselés a londoni tömegközlekedési eszközökön.

Angliában január végén szűnt meg a korlátozások zöme, akkor már túl volt az ország a járvány csúcsán, az omikron variáns felbukkanása előtti fertőzöttségi adatokat még nem érték el. Emiatt más is indokolhatta a korábban bejelentett enyhítéseket. A legnagyobb brit lapok már akkor is is arról cikkeztek, hogy a koronavírus-szabályozások enyhítése Johnson mesterterve a Downing Street-i Covid-bulik miatt megtépázott népszerűségének visszatornázására.

A brit miniszterelnöki hivatalban tartott partikról, melyek Johnson bukását okozhatják, ebben a cikkünkben olvashatnak bővebben>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!