Meghalt 131 beteg, 3193 új fertőzöttet találtak egy nap alatt

2022. február 22. – 09:04

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek: 3193 (a hétvégi napi átlaghoz képest -1227)
  • Új tesztek száma: 6228 (a hétvégi napi átlaghoz képest -15 696)
  • Új halálos áldozatok száma: 131 (a hétvégi napi átlaghoz képest +54)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 4740 (az előző napi adathoz képest -1)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma:  177 (az előző napi adathoz képest +1)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 389 711 (az előző napi adathoz képest +375)
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 158 184 (az előző napi adathoz képest +1535)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 792 988 (az előző napi adathoz képest +1442)

– tették közzé a friss adatokat a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon.

A koronavírusról tájékoztató oldal felhívja a figyelmet, hogy még mindig lehet időpontot foglalni az oltásra, és azt is írják, hogy az 5–11 éves korosztályban 89 ezer gyermek kapta meg a vakcinát.

Nincs későn vagy feleslegesen beadott oltás – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában. Szlávik János azt mondta: nem tudjuk, hogy mit hoz a jövő. „Tehát a védőoltásokat azért érdemes még most is beadatni, mert nem tudjuk, hogy ez a hullám például milyen irányba fog menni, nem tudjuk, hogy nem jön-e egy új variáns” – mondta. Szlávik azt is hozzátette, hogy enyhül a járvány ötödik hulláma Magyarországon, de szerinte ez nem azt jelenti, hogy ne fordulhatna elő még emelkedés az esetszámokban, és a kórházakban is csak lassan csökken az intenzív osztályokon lévők száma.

A koronavírus elleni oltások beadásáról is kérdezték a kormány tagjait a képviselők az interpellációk között hétfőn az Országgyűlésben. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, 9500-zal több áldozata lenne a járványnak, ha nem lett volna olyan gyorsan oltás Magyarországon, és körülbelül négyezer emberrel kevesebbnek lett volna esélye életben maradni a harmadik hullámban, ha nem lettek volna keleti vakcinák.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke szerint semmilyen ágazatban nem lenne szabad kötelezővé tenni a vakcinát. „Ha április 3-án az ellenzék nyer, nem lesz kötelező az oltás Magyarországon” – mondta.

Romániában is terjed a koronavírus omikron variánsának új, BA.2-es alváltozata, de az egészségügyi miniszter nem tartja valószínűnek, hogy ez hatodik járványhullámot idéz elő az országban. A lopakodónak is nevezett alvariánsról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Csütörtöktől nem kell kötelezően karanténba vonulniuk azoknak Angliában, akik pozitív koronavírustesztet produkálnak – ezt Boris Johnson brit miniszterelnök jelentette be hétfő esti beszédében, írja az MTI. Johnson szerint az országnak meg kell tanulnia „együtt élni a Coviddal”, ennek érdekében pedig már hetek óta folyamatosan szüntetik meg a korlátozásokat a szigetországban.

A koronavírusos II. Erzsébet továbbra is ellátja a könnyebb feladatait, de orvosai folyamatosan figyelik állapotát. A palota szóvivője, Daniela Relph azt mondta, hogy komolyabb aggodalomra nincs ok II. Erzsébet állapota miatt, de továbbra is mindenki nagyon óvatos a helyzettel kapcsolatban.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!