A koronavírusos II. Erzsébet továbbra is ellátja a könnyebb feladatait, de orvosai folyamatosan figyelik állapotát

2022. február 21. – 19:09

A koronavírusos II. Erzsébet továbbra is ellátja a könnyebb feladatait, de orvosai folyamatosan figyelik állapotát
Fotó: AFP / Chris Jackson

Másolás

Vágólapra másolva

Annak ellenére, hogy nemrégiben pozitív lett a brit királynő koronavírustesztje, II. Erzsébet nem hagyott fel az uralkodói teendőivel, de egyelőre csak a könnyebb feladatokkal foglalatoskodik, mint például a jelentések átolvasása – írja a BBC. A Skynews arról is beszámolt, hogy az uralkodó a hír bejelentése után is folytatta teendőit, és üzenetben gratulált a brit női curlingcsapatnak, amely aranyérmes lett a téli olimpián. A királynőnek erre a hétre nem volt beütemezve nyilvános program, és valószínűleg az uralkodó online találkozóit is elhalasztják.

A palota szóvivője, Daniela Relph azt mondta, hogy komolyabb aggodalomra nincs ok II. Erzsébet állapota miatt, de továbbra is mindenki nagyon óvatos a helyzettel kapcsolatban. Relph azt is hozzátette, hogy a királynő orvosi csapata figyelemmel követi a királynő egészségügyi állapotát, mert az uralkodó most gyengébb, mint egy évvel ezelőtt, és le is fogyott.

A Buckingham-palota vasárnap erősítette meg a hírt, hogy a 95 éves királynő koronavírustesztje pozitív lett, és az uralkodónak enyhe, megfázáshoz hasonló tünetekei vannak. A királynő legidősebb fiának és örökösének, a 73 éves Károly walesi hercegnek február 10-én lett pozitív a tesztje, két nappal azután, hogy találkozott a királynővel. A BBC cikke szerint a windsori kastélyban több ember tesztje is pozitív lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!