Új járványügyi óvintézkedések szükségesek Szlávik János szerint

2021. október 26. – 09:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Egészen biztos, hogy valamit tenni kell” – válaszolta Szlávik János kedd reggel az M1-en, amikor azt kérdezték tőle, hogy szükség lesz-e Magyarországon újabb óvintézkedések bevezetésére.

A Magyar Hang szemléje szerint a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa a tévében arról beszélt, hogy folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzés miatt kórházban lévők száma, de kevesebben vannak, mint az előző év azonos időszakában. Mivel a koronavírus delta variánsa sokkal fertőzőbb, mint az eddigi változatok, nehéz megjósolni, hogy miként alakul majd a járvány.

Szlávik azt feltételezi, hogy novemberre vagy decemberre érheti el a csúcsot a negyedik hullám.

Ezenkívül az infektológus főorvos az oltás fontosságáról is beszélt, hangsúlyozva azt, hogy a beoltottak kisebb valószínűséggel adják tovább a fertőzést, illetve az oltással 80-90 százalékban meg lehet akadályozni a betegség súlyos lefolyását.

Ahogy arról már írtunk, a Nemzeti Népegészségügyi Központ mérései szerint országosan erősen nő a szennyvíz koronavírus-koncentrációja, az adatokból egyértelmű, hogy a koronavírus-járvány negyedik hulláma felívelő szakaszban van Magyarországon. Hiába javasolja egyre több szakértő a maszk viselését, a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy csak az oltások számítanak a járvány feltartóztatásában. Van olyan város, amelynek önkormányzata saját hatáskörben rendelte el az a maszkviselést, így például Kazincbarcikán szombat óta kötelező maszkot viselni az önkormányzati fenntartású zárt tereken, és a fokozódó járványhelyzet miatt a városi tesztelőpontot is újranyitják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!