Így is lehet: Kazincbarcikán kötelező a maszk

2021. október 24. – 10:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kötelező maszkviselést vezet be az önkormányzati fenntartású zárt tereken Kazincbarcika vezetése, és a fokozódó járványhelyzet miatt a városi tesztelőpontot is újranyitják, illetve ismét rendszeresen járványügyi tájékoztatást adnak ki – írja a helyi önkormányzat lapja, a Kolorline.hu.

A beltéri maszkviselést a negyedik hullám felívelése miatt minden szakértő kifejezetten ajánlja még az oltottaknak is, de a kormány országos szinten elzárkózik a visszahozása elől, és rendre azt kommunikálják, hogy aki akarja, hordhatja, de szerintük nem sok értelme van – minderről itt írtunk részletesen, ahogy arról is, hogy miért fontos valójában a maszkhordás.

A kazincbarcikai önkormányzat úgy döntött, hogy ahol megtehetik, hétfőtől saját hatáskörben bevezetik a maszkhordási kötelezettséget, és a tájékoztatóban meg is magyarázzák, hogy erre azért van szükség, mert a súlyos betegségtől nagy hatásfokkal védett oltottak is hordozhatják és továbbadhatják a vírust. A kötelező maszkhordás vonatkozik a polgármesteri hivatalra, az önkormányzati cégcsoport területeire, az önkormányzati fenntartású óvodákra, a védőnői szolgálatra és a város szociális intézményeire. Egyedül a gyerekek és az óvodai, bölcsődei dolgozók jelentenek kivételt, utóbbiakat a városvezetés azzal indokolja, hogy a maszkviselésük hátráltatná a gyerekek beszédfejlődését.

Emellett a növekvő esetszámok miatt az önkormányzat keddtől újranyitja a város tesztelőpontot is, ahová a háziorvosok utalhatják a fertőzésgyanús eseteket az Országos Mentőszolgálat által elvégzett PCR-tesztre. A beléptetési szabályok is szigorodnak a bölcsődékben, óvodákban és idősotthonokban, illetve november 1-től az önkormányzat megbízásából vagy támogatásával szervezett, nagy létszámú, beltéri rendezvényeket bizonytalan ideig nem tartják meg.

A negyedik hullám fokozódása miatt az önkormányzat újra heti tájékoztatót ad ki a városi járványhelyzetről és a legfontosabb járványügyi tudnivalókról, például hogy mikre érdemes figyelni, és hol lehet kérni az oltást.

A pénteki tájékoztató szerint Kazincbarcikán 58 aktív fertőzött és négy covidos halálos áldozat van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!