Maszkviselést javasol a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakembere

2021. október 21. – 10:49

Maszkviselést javasol a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakembere
Maszkviselés a Budapesten tavaly novemberben – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„Javaslom a maszkviselést is, elérkeztünk abba az időszakba, amikor ez fontos lehet, zárt helyen, tömegközlekedési eszközökön, mind az oltottak, mind az oltatlanok számára” – idézte Galgóczi Ágnest az RTL. A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője szerint a szennyvízadatokban mért, koronavírusra vonatkozó adatok alapján indokoltak a szigorúbb védelmi intézkedések.

Az elmúlt héten a fertőzöttek száma másfélszeresére nőtt, és gyors ütemben növekszik. (A csütörtök reggeli adatokról itt tájékozódhat.) Az ősz hidegebbre fordulásával egyre többet leszünk zárt terekben, ami szintén lendületet adhat a járványnak, miközben az oltottak száma továbbra is 6 millió körül stagnál.

A járványhelyzet ismét romlik, Oroszországban rekordokat dönt a fertőzés, Romániában kéthetes iskolai szünetet rendeltek el, éjszakai kijárási tilalom is jöhet, de csak azokra érvényesen, akik nem vették fel az oltást. Lettországban szigorú korlátozásokat vezettek be, éjszakai kijárási tilalommal és az alapvető élelmiszereket árusító helyeken kívül a boltok bezárásával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!