Oroszországban ezernél is többen haltak meg egy nap alatt a járványban

2021. október 16. – 13:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszországban az elmúlt 24 órában a koronavírus-járvány kezdete óta először haladta meg az ezret a fertőzés nyomán kialakult Covid-19 betegségben elhunytak száma – közölte az MTI.

Egy nap alatt 1002 halálesetet regisztráltak az előző napi 999-cel szemben. Ezzel az eddigi összes halálesetek száma 222 315-re nőtt a mintegy 146 milliós országban – ami a legmagasabb Európában.

A megerősített fertőződések száma 24 óra alatt 33 208-cal 7 958 384-re emelkedett, ami szintén az eddigi legmagasabb szám. Harmadik napja döntött rekordot az új fertőzöttek száma. Az aktív – kórházban ápolt – betegek száma 754 162-re nőtt.

Fertőtlenítették a moszkvai Beloruszkij pályaudvart a rendkívüli helyzetek minisztériumának megbízásából szeptemberben. Fotó: Makszim Sipenkov / MTI/EPA
Fertőtlenítették a moszkvai Beloruszkij pályaudvart a rendkívüli helyzetek minisztériumának megbízásából szeptemberben. Fotó: Makszim Sipenkov / MTI/EPA

Az egyre növekvő esetszámok megterhelik Oroszország egészségügyi rendszerét, de a hatóságok még nem rendeltek el sehol zárlatot. Mihail Murashko egészségügyi miniszter felszólította a járvány miatt nyugdíjba vonult orvosokat, hogy oltassák be magukat, és térjenek vissza a munkába a Covid-19 fertőzések és halálozások rekordszámának növekedése miatt, írja a Moscow Times.

Oroszországban alacsony az oltási arány, a lakosság alig több mint 30 százaléka van teljesen beoltva a vírus ellen. A hatóságok lottójátékokkal, bónuszokkal és egyéb ösztönzőkkel próbálták felgyorsítani az oltás ütemét, de a széles körben elterjedt ellenesség gátolja az erőfeszítéseket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!