Rusvai Miklós: Csökken a covidos betegek átlagéletkora

2021. október 24. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

Csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora, emögött az állhat, hogy a fiatalabbak közül kevesebben kérték az oltást – mondta Rusvai Miklós virológus az M1 csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Rusvai szerint mivel a 70 éven felüliek és a krónikus betegséggel élők többsége megkapta a védőoltást, ugyanígy a 12-18 éves korosztályból is sokan, ezért inkább a közép korosztály még beoltatlan tagjai a veszélyeztetettek. Ehhez érdemes hozzátenni, hogy azért a legnagyobb kockázatnak kitett idősek körében is sok még az oltatlan.

Rusvai Miklós elmondta azt is, hogy a magyarországi járványadatok jobbak, mint az egy évvel ezelőttiek: kevesebben haltak bele a betegség szövődményeibe, és kevesebben vannak lélegeztetőgépen is.

Az influenzajárvány közeledtével szerinte érdemes kérni az influenza elleni védőoltást is, bár ahogy azt vasárnap megírtuk, ezt nehezíti, hogy idén nem jár mindenkinek ez az oltás, és egyelőre hozzájutni is nehezebb.

Ezen kívül a maszkviselés az, ami Rusvai szerint jelentősen korlátozza a különféle vírusok terjedését, ezért – a legtöbb szakértőhöz hasonlóan – arra biztatott mindenkit, hogy a tömegközlekedési eszközökön, bevásárlóhelyeken viseljen maszkot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!