130 új fertőzöttet találtak, 4-en haltak meg hétfőn

2021. szeptember 7. – 08:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek száma: 130 (az előző napon közölthöz képest: -518)
  • Új halálos áldozatok száma: 4 (az előző napon közölthöz képest: -5)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 210 (az előző napon közölthöz képest: +16)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 24 (az előző napon közölthöz képest: +1)
  • Új mintavételek száma: 6801 (az előző napon közölthöz képest: -21 237)
  • Az első dózissal oltottak száma: 5 821 254 (az előző napon közölthöz képest: +3873)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 524 203 (az előző napon közölthöz képest: +4365

Múlt héten beoltották azt a 48 ezer, 12 év feletti diákot az iskolákban, akiknek szülei kérték a vakcinát gyermekük számára. Ezzel az intézményi oltási kampány lefutott, aki szeretné még beoltatni a gyerekét, az az EESZT felületén ezt továbbra is tudja kérvényezni. Kapcsolódó friss hír a Blikkből, hogy a tamási Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola biológiatanára úgy szerette volna motiválni diákjait az oltás beadatására, hogy szétültette volna a beoltott és a védőoltásban még nem részesült tanulókat. Egy diák szerint azt is közölte az osztállyal, hogy akiknek van oltási igazolványuk, azoknak eggyel jobb jegyet ad. Bővebben az esetről ebben a cikkünkben írtunk.

Az iskolai érintettségről, illetve a gyerekek megfertőződéséről, annak vélt vagy valós veszélyeiről itt olvashat. Az jól látszik, hogy míg például Bécsben a gyerekeket heti háromszori tesztre vagy maszkviselésre kötelezik, addig Magyarországon semmiféle korlátozás nincs, az iskolákat, óvodákat kötelező fertőtlenítés, maszkviselés, testhőmérséklet-mérés nélkül lehet látogatni.

Közben azonban a katonák visszatértek hétfőtől a kórházakba. A tájékoztatás szerint a honvédség felkérés alapján vesz részt ismét a munkában, a katonák az ország különböző pontján 23 kórházban mintegy 83 emberrel segítik az egészségügyi dolgozók munkáját.

Az intézkedés jelezheti azt is, hogy a kormány a járvány negyedik hullámának felfutására számít. Múlt héten Müller Cecília országos tisztifőorvos azt mondta, nem kerülhetjük el a negyedik hullámot. Müller szerint Európában már mindenhol emelkedik az új fertőzöttek száma a koronavírus delta variánsa miatt, és augusztus második hetétől már Magyarországon is látható ez a tendencia. A tisztifőorvos elmondta, hogy már nálunk is a delta variáns vált dominánssá, az új megbetegedések több mint 90 százalékát ez okozza.

Hétfőn Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora azt nyilatkozta a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy lassabb, elhúzódó lehet a koronavírus-járvány negyedik hulláma, és elsősorban az oltatlanokat érinti majd. Merkely Béla szerint elképzelhető, hogy szükség lesz további korlátozásokra a negyedik hullám miatt, de ezek elsősorban az oltatlanokra vonatkozhatnak majd.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!