Bepanaszoltak egy tanárt, aki előnyt ígért a beoltott diákoknak

2021. szeptember 7. – 06:30

Másolás

Vágólapra másolva

Szétültette volna a beoltott és a védőoltásban még nem részesült tanulókat a tamási Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola biológiatanára. Egy diák szerint azt is közölte az osztállyal, hogy akiknek van oltási igazolványuk, azoknak eggyel jobb jegyet ad, írja a Blikk.

A lap megkérdezte Gasparics Lászlót, az iskola igazgatóját, aki elismerte, hogy az egyik kollégája „kicsit túlzásba esett”. Behívta, elbeszélgetett vele, majd szóbeli figyelmeztetésben részesítette, mert az iskolában senkit nem érhet sem előny, sem hátrány az oltás miatt. A bepanaszolt kollégát egyébként jó embernek és jó pedagógusnak tartja.

Ebben a cikkben bemutattuk, hogy

  • mennyire veszélyes, veszélyesebb-e a gyerekekre a negyedik hullámot világszerte beindító, Magyarországon is terjedő delta variáns, illetve a kisebb megbetegedési kockázat ellenére miért érdemes beoltani a gyerekeket;
  • mekkora az iskolai fertőzés kockázata, milyen intézkedésekkel (nem) készül a kormány az iskolakezdésre, és miért lenne érdemes mégis megfontolni a maszkviselés és más kockázatcsökkentő lépések bevezetését;
  • mit csinálnak ebben máshogy a környező országok;
  • hogy áll a kormány egyetlen fegyvere, az oltás a gyerekek körében, és mennyit segít ezen a tanévnyitásra időzített oltási kampány.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!