Továbbra is 9 esetben igazoltak delta vírusmutánst Magyarországon, több mint két hete nem emelkedett a szám

2021. július 15. – 17:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is 9 esetben igazoltak delta vírusmutánst Magyarországon, közölte a Telex megkeresésére a Koronavírus Sajtóközpont. Ez azt jelenti, hogy több mint két hete nem diagnosztizáltak ilyen esetet az országban.

A Koronavírus Sajtóközpont azt is hangsúlyozta lapunknak küldött üzenetében, hogy a delta vírusmutáns több országban terjed, ezért kérik, hogy aki még nem élt az oltás lehetőségével, tegye meg.

Az, hogy továbbra is 9 esetet tartanak nyilván, azt jelenti, hogy több mint két hete nem emelkedett ez ezzel a variánssal fertőzöttek száma Magyarországon, hiszen legutóbb június 29-én a Hvg kérésére közölték, hogy 9 esetet azonosítottak.

A delta a vírus eddigi legfertőzőképesebb változata, rohamléptekben kezdett el az alfa (brit) variánst kiszorítva dominánssá válni Európában. A vírus indiai variánsát már 2020 októberében azonosították, azóta a világ legtöbb országában megjelent. Nagy-Britanniában az új fertőződések szinte mindegyikéért ez a vírusvariáns felelős, Portugália fővárosát, Lisszabont és környékét hétvégi vesztegzár alá helyezték az új fertőzöttek számának gyors növekedése miatt. Moszkvában az elmúlt héten rekordokat döntött az új napi fertőzöttek száma, míg Izraelben a be nem oltott gyerekek miatt vált újra intenzívebbé a járvány a delta variáns terjedésével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!