Moszkvában a delta variáns miatt második napja rekordot dönt az új fertőzöttek száma

2021. június 19. – 14:42

Másolás

Vágólapra másolva

Második egymást követő napon döntött rekordot Moszkvában a koronavírus-járvány újonnan regisztrált fertőzöttjeinek a száma szombaton, az elmúlt 24 órában 9120 új esetet jelentettek a fővárosból, írja az MTI.

Oroszországban a szombati hivatalos adatok szerint az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt egy nap alatt 17 906-tal 5 299 215-re emelkedett. Az elmúlt 24 órában a Covid-19-nek 466 halálos áldozata volt, a betegségbe ezzel már 128 911-en haltak bele.

Moszkvában pénteken már 9056 új fertőzést jegyeztek fel, ennek nyomán pedig Szergej Szobjanyin polgármester június 27-ig meghosszabbította a járványellenes szigorítások jó részét, és új óvintézkedéseket is bevezetett, egyebek között bezáratta a labdarúgó Eb moszkvai szurkolói övezeteit.

Szobjanyin bejelentette azt is, hogy a fertőzésszámok megugrásáért a vírus elsőként Indiában felfedezett, delta variánsa a felelős. A polgármester június 29-ig meghosszabbította azt a rendeletét, amelynek értelmében az éttermek 23-tól hajnali 6 óráig zárva kell tartsanak. Továbbra sem működhetnek a bevásárlóközpontok gyorsétterem-udvarai, a gyermekmegőrzők, a játszóterek.

A 146 milliós Oroszországban december óta mindössze 19 millióan kapták meg legalább az oltás első adagját. A 12 milliós Moszkvában csak 1,8 millió embert oltottak be legalább egyszer. Oroszország csütörtökön megelőzte Nagy-Britanniát, mint a legtöbb Covid-halálesetet regisztráló európai ország, az adatok szerint 127 992-en haltak meg náluk a fertőzés szövődményei miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!