Napi járványadatok: 1 ember halt meg, 44 új fertőzöttet találtak

2021. július 7. – 09:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új napi fertőzöttek száma: 44 (az előző napi adatokhoz képest +12)
  • Előző napon elhunytak száma: 1 (az előző napi adatokhoz képest -1)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 80 (az előző napi adatokhoz képest -8)
  • Közülük lélegeztetőgépre szorulók száma: 17 (az előző napi adatokhoz képest -4)
  • Napi mintavételek száma: 5087 (az előző napi adatokhoz képest +919)
  • Az első dózissal oltottak száma: 5 519 495 (az az előző napi adatokhoz képest +6168)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 102 847 (az az előző napi adatokhoz képest +30 823)

Kedden pár óra hosszáig úgy tűnt, több mint negyvennel megugrott a kórházban kezelt betegek száma, ám a koronavírusról tájékoztató oldalon utóbb azt írták: a váratlan eredmény csak egy téves adatközlés eredménye, valójában csak hattal emelkedett az előző napihoz képest ez az adat.

A járványügyi adatok a hivatalos közlések alapján továbbra is kedvezően alakulnak: a Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfői tájékoztatása szerint a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációja egyik mért ponton sem emelkedett. A koncentráció mindenhol alacsony, a tendencia pedig stagnálást mutat. Ez alapvetően is jó hír, annak fényében meg különösen, hogy mivel a beoltottak száma múlt hét pénteken elérte a 5,5 milliót, eltöröltek számos korlátozást, köztük a beltéri kötelező maszkviselést is.

A világon mostanra 184 546 448 ember fertőződött meg koronavírussal, és eddig 3 991 715-en haltak meg a betegséggel összefüggésben a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli adatai szerint. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen – írja az MTI.

Több országban romlanak a járványügyi adatok, Dél-Koreában például féléves csúcsra emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, ami táplálja azokat a félelmeket, hogy az országon a nyáron végigsöpör a járvány negyedik hulláma. A bezzegországnak számító Izraelben újra a márciusi szinten van az egy nap alatt diagnosztizált új koronavírus-fertőzöttek száma, az új fertőzöttek fele iskolás.

A pandémia újbóli erősödése miatt már mintegy 50 ezer izraeli tartózkodik otthoni karanténban. A kórházban ápoltak száma is emelkedett, de a súlyos eseteké és a lélegeztetést igénylőké nem drasztikusan, ami azt mutatja, hogy az oltás továbbra is nagy arányban nyújt védettséget a súlyos szövődményekkel szemben.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!