Dél-Koreában féléves csúcson a fertőzöttek száma, a negyedik hullámtól tartanak

2021. július 7. – 06:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dél-Koreában féléves csúcsra emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, ami táplálja azokat a félelmeket, hogy az országon a nyáron végigsöpör a járvány negyedik hulláma, írja az MTI.

Kim Bukjum miniszterelnök közölte szerdán, hogy az elmúlt 24 órában 1212 új fertőzöttet regisztráltak, ami a legnagyobb napi növekmény tavaly december 25. óta, amikor a legmagasabb napi esetszámot, 1240-et regisztráltak. Jelentős emelkedésről van szó, tekintettel arra, hogy előző napon, kedden 746, hétfőn 711, vasárnap pedig 743 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba.

Az új fertőzöttek zöme húszas-harmincas éveiben járó, oltásra egyelőre nem jogosult szöuli vagy környékbeli lakos.

A betegségmegelőzési központ (KDCA) összesítése szerint az új esetekkel együtt 162 753-ra nőtt a fertőzöttek száma a járvány kezdete óta, a vírus okozta Covid–19 betegség szövődményeibe pedig 2033-an haltak bele.

Kim szerint a fertőzöttek számának megugrása miatt egy hétre meghosszabbítják a közösségi távolságtartásra vonatkozó szabályokat. Szöulban és tágabb környékén a magánjellegű összejöveteleken legfeljebb öten lehetnek jelen, és este tízkor bezárnak az éttermek.

Ha két-három napon belül nem mutat javulást a járványhelyzet, tovább szigoríthatnak a távolságtartási szabályokon

– figyelmeztetett a miniszterelnök.

Dél-Koreában attól tartanak, hogy az ország a nyáron a koronavírus-járvány negyedik hullámán megy keresztül, ami az Indiából eredő, erősen fertőző delta vírusvariáns megjelenésével hozható összefüggésbe. A 52 milliós országban a lakosság mintegy 30,1 százaléka kapta meg valamelyik oltás első adagját, 10,6 százaléka pedig teljesen beoltott. Jelenleg az AstraZeneca, a Pfizer és a Moderna kétadagos, illetve a Janssen egydózisú vakcinájával oltanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!