Szeptember óta nem volt ilyen alacsony a kórházban ápoltak száma

2021. június 10. – 09:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Napi új fertőzöttek száma: 206 (az előző naphoz képest +27)
  • Napi új halálos áldozatok száma: 7 (az előző naphoz képest +1)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 481 (az előző naphoz képest -113)
  • Közülük lélegeztetőgépre szorulók száma: 57 (az előző naphoz képest -1)
  • Napi mintavételek száma: 12 570 (az előző naphoz képest -990)
  • Az első dózissal oltottak száma: 5 311 475 (az előző naphoz képest +14 549)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 4 112 876 (az előző naphoz képest +39 356)

A hivatalos tájékoztatás szerint a gyógyultak száma jelenleg 722 296 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 54 399 főre csökkent. A magyar lakosság 54,4 százaléka már megkapta az oltást, az unióban az átlagoltottság 41,5 százalékos. Az elhunytak száma már második napja tíz alatt van, a kórházban ápoltak száma pedig legutóbb 2020. szeptember 21-én volt 500 alatt.

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt kedden, az operatív törzs sajtótájékoztatóján, hogy orvosi javaslatra engedélyezni fogják a vakcinák keverését azoknál, akiknél az első oltóanyag felvétele után súlyos reakciók jelentkeztek. Akkor az RTL Klub kérdésére válaszolva azt is mondta, hogy a harmadik oltásról még nincs megállapodás, de ha szükséges lesz, minden oltóanyagból lesz elég erre.

Friss hír szerdáról, hogy már 15 országba lehet utazni a magyar védettségi igazolvánnyal, miután Szijjártó Péter külügyminiszter Marokkóval és Albániával is megegyezett erről. A szerdán bejelentett két ország mellett Bahrein, Ciprus, Csehország, Észak-Macedónia, Grúzia, Horvátország, Moldova, Mongólia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia, Szlovákia és Törökország fogadja el a magyar védettségi igazolványt.

Öt hónapja jelentek meg az első, koronavírus elleni vakcinák, és Európában elkezdődhettek az oltási programok. Verseny indult a világban: ki tudja minél gyorsabban a lakosság minél nagyobb hányadát beoltani. Ebben a cikkünkben megvizsgáltuk, miért olyan sikeres az átoltottságban Málta, és miért maradt le Bulgária.

Ha már oltás: Karácsony Gergely levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy azonnal hozzák nyilvánosságra a Sinopharm-vakcinával oltottak laboratóriumi ellenanyagteszt-eredményeit, és biztosítson a kormány ingyenes ellenanyag-tesztelési lehetőséget minden kínai vakcinával oltottnak. A főpolgármester a harmadik oltás felvételének biztosítását is kezdeményezte szerdán a miniszterelnöknél. Ez azután történt, hogy a budapesti főpolgármestert az elmúlt napokban több kínai oltással oltott ember is megkereste: segítsen neki.

Az Egyesült Államok közben félmilliárd Pfizer-vakcinát oszt szét száz ország között, ezt Joe Biden várhatóan csütörtökön jelenti be hivatalosan. Az Egyesült Államok elnöke egyelőre annyit mondott el – mielőtt repülőre szállt volna, a G7 Egyesült Királyságban tartandó csúcsára –, hogy van már terve.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!