Már 15 országba lehet utazni a magyar védettségi igazolvánnyal

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán előbb Marokkóval, majd Albániával is megállapodást kötött Magyarország a magyar védettségi igazolvány elfogadásáról, így már 15 országba lehet beutazni az első oltás után pár napon belül postázott plasztikkártyával, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó a bejegyzése végén azt írta: „Ha minden jól megy, holnap újabb bejelentéssel jelentkezünk!”

A szerdán bejelentett két ország mellett Bahrein, Ciprus, Csehország, Észak-Macedónia, Grúzia, Horvátország, Moldova, Mongólia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia, Szlovákia és Törökország fogadja el a magyar védettségi igazolványt.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom