Több mint hatszázezren nézték meg a parlamenti képviselő videóját, amely szerint az oltottak védtelenebbek az oltatlanoknál

2021. május 4. – 12:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Varga-Damm Andrea szerint az egész nemzet egy ördögi csapdában van, és Orbán Viktor a jövő évi választások elhalasztásán dolgozik.

Vasárnap, anyák napján tett közzé igencsak felindult videót egy volt jobbikos országgyűlési képviselő. Varga-Damm Andrea „ördögi tervet” emlegetve arról beszélt, szerinte a kormány, méghozzá az ellenzék közreműködésével arra játszik, hogy az emberek magukat védettnek hitt állapotban összefertőzzék egymást, és így a végén elhalasztható legyen a jövő évi választás.

A képviselő – aki tavaly lépett ki a Jobbik frakciójából, miután szakított a párttal – arról beszélt a videóban, hogy nem hallgathat arról, miféle ördögi terv áldozata a magyar társadalom, hiszen a már oltási igazolással rendelkezők, azaz a legalább egy vakcinaadagot megkapók kiengedése és a nyitási intézkedések célja végső soron az, hogy:

„a negyedik hullám komoly hullám legyen. Az a cél, hogy a legyengített immunrendszerű emberek, akiket összeereszt, és annak az illúziójával engedi el őket, hogy ők már védettek, majd egymást fogják szépen megfertőzni.”

A parlamenti képviselő tiltakozott a szerinte a vállalkozások szabadságát és más alapjogokat sértő eljárás ellen, amely megkülönbözteti az oltottakat az oltatlanoktól, hiszen Magyarországon ma sem áll rendelkezésre 19 millió adag vakcina ahhoz, hogy mindenki oltott legyen. Varga-Damm egyúttal azonban feltette a kérdést: „Ha az Auchanba be lehet menni egymás hegyén-hátán vásárolni, akkor miért is nem lehet a szabad levegőn állatkertbe menni?”

A megfejtése az, hogy az oltatlanok megszégyenítésével igyekszik a kormány rávenni az oltakozásra. A kissé nehezen követhető gondolatmenetű videóban Varga-Damm tiltakozott az ellen, hogy az oltatlanok nem tudnak élni az újranyitó szolgáltatásokkal, de „minden rosszban van valami jó”, hiszen szerinte „az oltottak a legvédtelenebbek”, és őszre számtalan oltott ember lesz beteg. Így aztán, mint előadta, jönni fog a negyedik hullám:

„És mit lehet ezzel elérni? Hogy a '22-es választást el lehet halasztani. Merthogy a végcél ez.”

Varga-Damm meggyőződése, hogy a kormány az őszi, negyedik hullámban majd a szakemberekre mutogat, noha nem kérték ki az állami intézkedések ügyében a szakemberek véleményét, és mindössze arról van szó, hogy a kormánynak adóbevételekre van szüksége, hiszen a költségvetés rossz állapotban van, sőt Orbánéknak szükségük van a negyedik hullámban „megfelelő számú” betegre is ahhoz, hogy „azt lehessen mondani, mi most már megint megmentjük a társadalmat”.

A képviselő hosszan beszélt arról, hogy szerinte a 2022-es választások elhalasztása a végcél, és „kifejezetten felháborít” – mondta –, hogy ebben a kérdésben az ellenzéki pártok nem hallatják jobban a hangjukat. A politikus végül azt mondta, felháborítja a diszkrimináció, amellyel megkülönböztetik az oltottakat az oltatlanoktól, ahogy az is, hogy az embereket félretájékoztatják, hiszen:

„tökéletesen elegendő lenne a hármas szabály: maszk, távolságtartás, kézmosás”.

Végül azt kérte, hogy az emberek vigyázzanak egymásra és „ne essen senki a kormányzat ördögi csapdájába”, szerinte ugyanis „az egész nemzet egy ördögi csapdában van”.

A videó cikkünk megjelenésekor 628 ezer megtekintésnél jár a Facebookon.

Noha Varga-Damm már nem tagja a Jobbiknak, a kormánymédia eddig szó nélkül hagyta a videót. Pedig fideszes politikusok, kormánytagok hetek óta minden létező fórumon arról beszélnek, hogy az ellenzéki pártok oltásellenesek. Orbán Viktor egyik rádióinterjújában egyenesen azt mondta, hogy meg is halnak olyanok, akik a baloldalra hallgatnak. Április elején ezért online kampányt is indítottak a témában, amelynek szintén az volt a célja, hogy az „ellenzék oltásellenes” üzenetet sulykolják.

Ahogy arról részletes elemző cikkünkben is írtunk, valójában a kormány és a Fidesz egész egyszerűen egyenlőségjelet tesz a közé, hogy az ellenzéki pártoknak nem tetszett, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett kínai és orosz vakcinát hozott be a kormány Magyarországra és a közé, hogy az ellenzék ezek szerint oltásellenes. És bár az ellenzék korábban a kínai és az orosz vakcinák ellen valóban többször is felszólalt, a koronavírus elleni oltakozás ellen soha nem hergelték vagy szólították fel az embereket. Április 5-én például egy egy közös videóban is buzdítottak oltásra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!