Idáig csak a bemelegítés volt, a Fidesz most durrantja be igazán az „oltásellenes baloldal” kampányát

2021. április 02. – 12:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bár már hetek óta ez a kormánypárt narratívája, a Fidesz csak most kezdi a baloldalt oltásellenességgel és kétszínűséggel vádoló online kampányát – derül ki Hollik István, a párt kommunikációs igazgatójának MTI-s nyilatkozatából.

„Az oltásellenes kampány – elnézést, hogy így beszélek nagypénteken – bűn: mert az emberek meghalnak” – mondta szokásos pénteki rádiós interjújában Orbán Viktor, amivel a hetek óta hallható kormányzati retorikát folytatta, közelítve azt a vallási nyelvezethez.

Az ellenzéket oltásellenességgel vádoló panelek mostanában a kormányközeli kommunikáció alappillérei, amivel az EU-s engedélyezési eljárás nélkül, a magyar gyógyszerhatósági engedélyezési folyamatot felülírva bevezetett kínai, kisebb mértékben orosz vakcinával szembeni kritikákat általános oltásellenességként tálalják. A vakcináció szervezési problémáival kapcsolatos bírálatokat szintén az ellenzék Covid-pártiságának bizonyítékaként mutatják be.

A Fidesz Orbán Viktor-idézeteket használó kampányának új képe a párt Facebook-oldaláról.
A Fidesz Orbán Viktor-idézeteket használó kampányának új képe a párt Facebook-oldaláról.

Az oltásellenesség = a Gyurcsány vezette baloldal machinációja kommunikációs irány már elég bejáratott, de Hollik István pénteki MTI-s nyilatkozata szerint az interneten csak most fog igazán beindulni.

Minden olyan emberélet a baloldal lelkén szárad, amelyről azért kellett lemondani, mert az illető hallgatott a baloldalra és nem vette föl a felajánlott vakcinát

– jelentette ki a kormánypárt kommunikációs igazgatója annak kapcsán, hogy bejelentette: a Fidesz online kampányt indít, hogy meggyőzze az embereket, „ne higgyenek az oltásellenes baloldalnak”.

A Fidesz Facebook-oldalára már felkerült a kampány első videója, mely a „baloldal kétszínűségével szembesíti a magyar embereket”, azt állítva, hogy míg másokat lebeszélnek egyes vakcinákról, „maguknak beadatják az oltást, mint ahogy azt Gyurcsány Ferenc is tette csütörtökön”.

Orbán Viktor azt állítja, hogy a baloldal hatalmi megfontolásokból akarja lebeszélni az embereket az oltásról, mert „ha majd kevesebben oltják be magukat, nagyobb lesz a baj, meggyengül a kormány, és akkor visszatérhetnek a hatalomba”.

A szintén politikai haszonszerzéssel vádoló narratívába Áder János köztársasági elnök is beleállt: Áder a nagypénteki ünnepi beszédében azt mondta az MTV-ben, hogy „erkölcstelen, embertelen, elfogadhatatlan politikai hasznot remélni a járványhelyzetben”. A köztársasági elnök kívánatosnak tartaná, ha mindenkiben tudatosulna, hogy nem az öncélú politikai játékok, a politikai haszonlesés és az alpári beszólásokban való versengés ideje a mostani.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass