Mi is beoltatjuk magunkat! – közös videóban buzdít oltásra az ellenzék

2021. április 5. – 11:23

frissítve

Mi is beoltatjuk magunkat! – közös videóban buzdít oltásra az ellenzék

Másolás

Vágólapra másolva

Az ellenzéki pártszövetség álláspontja egyértelmű: az oltás az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a koronavírust, és visszakapjuk az életünket. Minden magyar, aki jelentkezik, kaphassa meg a védőoltást! Orbán hiába próbálja újabb hazugságkampánnyal az ellenzékre kenni a felelősséget” – kezdi közleményét a közös ellenzék.

A Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP egy videót is készített Mi is beoltatjuk magunkat! – címmel.

Közleményükben azt írják: „a valóságban a teljes felhatalmazással rendelkező Orbán-kormány hibás döntései és felelőtlen mulasztásai miatt jutottunk oda, hogy mára már naponta több száz honfitársunk esik áldozatul a járványnak, és hogy a koronavírus következtében elhunytak összlétszáma átlépte a húszezer főt. Arra kérünk mindenkit, éljen a védőoltás adta lehetőséggel. Mi is beoltatjuk magunkat!

A videóban Fekete-Győr András, Szabó Tímea, Kanász-Nagy Máté, Jakab Péter többek között arról beszélnek, hogy az Orbán-kormány felelős azért, hogy 2010 óta kivéreztették az egészségügyet, hogy az utóbbi időben lakosságarányosan Magyarországon halnak meg a legtöbben, hogy a járványkezelés alatt nyerészkedtek Orbánék strómanjai. Kunhalmi Ágnes és Gyurcsány Ferenc pedig hozzáteszik, a közös ellenzék azt gondolja, az oltás az egyetlen, ami visszaadhatja az emberek szabadságát, és arra buzdítanak mindenkit, oltassák be magukat, regisztráljanak.

Bár már hetek óta ez a kormánypárt narratívája, a Fidesz csak most kezdi a baloldalt oltásellenességgel és kétszínűséggel vádoló online kampányát – derült ki Hollik István, a párt kommunikációs igazgatójának MTI-s nyilatkozatából három napja. „Az oltásellenes kampány – elnézést, hogy így beszélek nagypénteken – bűn: mert az emberek meghalnak” – mondta szokásos pénteki rádiós interjújában Orbán Viktor, amivel a hetek óta hallható kormányzati retorikát folytatta, közelítve azt a vallási nyelvezethez, írtuk meg április elején.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!