Új funkcióval bővült az EESZT oldala, már vakcinatípusra is lehet szűrni

2021. május 3. – 10:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőre új funkcióval bővült az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén elérhető oltási időpontfoglaló rendszer, az új menüpontban már a vakcina típusára is lehet szűrni az időpont foglalásakor. Egyelőre két oltóanyag, az AstraZeneca és a Sinopharm közül lehet választani.

Az EESZT-rendszer múlt pénteken azután vált elérhetetlenné, hogy hajnalban kiderült: már Pfizer–BioNTech-vakcinákra is lehet időpontot foglalni, de csak és kizárólag arra a napra. Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése után előbb az időpontfoglaló halt le, majd az oltópontoknál alakultak ki hosszú sorok, miután elterjedt az a hír, hogy akkor is meg lehet kapni az oltást, ha valakinek nem sikerült időpontot foglalnia, de egyébként már regisztrált az oltásra. A kaotikus helyzetről itt írtunk részletesen.

Az időpontfoglaló rendszer elérhetetlenné válásakor a kormány túlterheléses támadásra hivatkozott – megint –, ezt elvileg már pénteken sikerült elhárítani, de a gyakorlatban az oldal még péntek este is elérhetetlen volt, majd később ki is derült, hogy végül szombat reggeltől lehet majd újra foglalni. A foglalható Pfizer–BioNTech-vakcinák szombatra elfogytak, ezért a rendszer a Sinopharm vagy az AstraZeneca vakcináját ajánlotta csak fel. Vasárnap este újból elérhetetlenné vált az EESZT, amit nem sokkal este 11 óra után állítottak helyre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!